Jogi fordítás - promaxxiroda.hu

Mikor szükséges a szakszerű jogi fordítás?

Minden olyan cég életében, ahol külkapcsolatokkal rendelkeznek, elég gyakran előfordulnak olyan esetek, amikor akár egy szerződést, akár csak egy szimpla jogi szöveget kell lefordítani. Ez történhet egy idegen nyelvről magyarra, vagy magyarról egy idegen nyelvre.
Ezekben az esetekben bizony elkerülhetetlen a szakszerű jogi fordítás. Mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy ez egy szakfordításnak minősül, mivel egy speciális terület szakszavait kell alkalmazni. Teljesen megállja hát a helyét az az állítás, hogy a jogi fordítás minden esetben szakfordítás.

Mi a helyzet, ha a jogi fordítás megoldható házon belül?

Nem vitatjuk, hogy vannak olyan cégek, vállalkozások, ahol az ilyen jellegű fordítás házon belül is megoldható. Nyilván előfordul, hogy egy vállalat rendelkezik olyan kvalitású, jogi végzettségű szakemberekkel, akik ezt jól el tudják készíteni. Azonban a tapasztalataink szerint ennek az ellenkezője gyakoribb, és arról még nem is beszéltünk, hogy egy nagyobb cég nem feltétlenül csak egy külföldi partnerrel rendelkezik.
Azzal is tisztában vagyunk, hogy az angol egy elfogadott üzleti nyelv, de senki ne gondolja, hogy minden esetben elegendő, ha csak angolul íródik a szerződés. Erre tekintettel, azt azért szinte senki nem várhatja, hogy több nyelven anyanyelvi szinten beszélő jogászok üljenek minden cégnél. A jogi fordítás viszont feltételezi, hogy aki egy ilyen speciális területen készít szakfordítást, az bizony, a jogi végzettség mellett. az adott nyelvterületen anyanyelvi szakember legyen.
Mi, a Promaxx Fordítóirodánál a jogi fordítást csak így tudjuk elképzelni, és az előbb leírt feltételeket garantáljuk is ügyfeleink részére. Ez egy olyan terület, ahol egy kisebb tévedés is egész vállalatokat sodorhat veszélybe.

Röviden ismertetjük Önökkel, hogy mely területeken elérhető nálunk a jogi fordítás?

  • Nemzetközi jog, kereskedelmi jog
  • Társasági jog, cégjogi szabályozás
  • Közbeszerzés
  • Szerzői jog, Artisjus
  • Személyiségi jogok, adatvédelem és versenyjog, szabadalmi jog
  • Környezetvédelmi jog
  • Idegenrendészeti, bevándorlási, menekültügyi okmányok
  • Munkajog
  • Társadalombiztosítási jog

Ez természetesen nem teljes felsorolás, csupán gondolatébresztő. Bármilyen kérdésük lenne további területekkel kapcsolatban, keressenek bennünket bizalommal.