Hivatalos fordítás - promaxxiroda.hu

Ha hivatalos fordítás kell nekem, én csak profikra bízom!

Egy magánklinikát vezettem, és szerettünk volna külföldön lábat vetni, piacra lépni. Szükségünk volt olyan anyagra, ami az adott országban megjelenik, így szembe találtuk magunkat a fordítás szükségességével. Én Jól beszélek németül, hiszen Hamburgban is tanultam a nyelvet, de a szakmai nyelv az nekem is nagy falat. Kellett találnom egy „szakfordítót”, aki ebben tud segíteni. Gondoltam, hogy hivatalos fordítás lenne jó. Találtam is egy olcsó szakfordítót!
Nos, amint később szembesültem vele, ez nem az a megoldás volt, amire vágytam. Miért? Elmondom.

Hivatalos fordítás. Sokan állítják magukról, hogy ebben jók!

A gond az volt, hogy én ezzel az anyaggal kiutaztam, és egy üzleti ebéd mellett odaadtam az egyik partneremnek. Abból, ahogyan olvasás után rám nézett, mindjárt eszembe jutott egy eset, amit hallottam. A helyzet kísértetiesen hasonlított.
Nem kellett volna, de kicsit szégyelltem magam már a partnerem tekintetétől is. Pedig nem megvetéssel, hanem inkább szánalommal nézett rám. Próbálta leplezni, de nem sikerült.
Mi történt? Ez egy hivatalos fordítás. Megdöbbentem! Partnerem közölte, hogy nem akart megbántani, de ez az anyag sajnos eléggé konyhanyelven íródott. Ha üzletet szeretnék kötni, és hitelessé szeretném tenni a klinikát, akkor ezt ne adjam ki a kezemből. Majdnem megnyílt a föld alattam.

Hivatalos fordítás kell, de ezt már tényleg „németül” írják meg!

Eltöltöttem kint még néhány napot, és már ott elkezdtem böngészni, hogy kihez fordulhatnék. A legfontosabb szempont az anyanyelvűség volt. Sok-sok lehetőség jött elő. Én így nem tudok választani. Kipróbálni is badarság lenne valamennyit.
Szerencsére volt néhány ismerősöm, akiket fel tudtam hívni ez ügyben – megjegyzem már korábban is megtehettem volna –, és ajánlották a Promaxx Fordítóirodát. El kell mondjam, hogy ma már elképzelni sem tudom, hogy mással dolgozzak együtt. Amit itt tapasztaltam, az túl mutat egy fordító iroda általánosságban nyújtott szolgáltatásán! Rutin, anyanyelv, kedvesség, hihetetlen pontosság! Ezt mindenkinek ki kell próbálni, ha a legmagasabb minőséget akarja!